מיצוי זכויות בביטוח לאומי
צעירים רבים ומשפחותיהם אינם מודעים לזכויותיהם במוסד לביטוח הלאומי.
זכויות אלה נועדו לסייע לצעיר לקבל תהליך שיקום מקצועי תעסוקתי.
לצוות המקצועי במרכז מרופין לקריירה ניסיון רב בליווי והכוונה של צעירים, בני משפחותיהם ואנשי מקצוע ביחס לתהליך הנדרש למיצוי זכויות בביטוח לאומי עבור צעירים עם חסמים לימודיים ותעסוקתיים בכללם הפרעת הקשב.
הקשר עם צוות מרופין לקריירה כולל הכנה, הבהרה והכוונה לגבי טופס התביעה ואופן הגשת התביעה לועדות הביטוח הלאומי.
התהליך מתחיל בפגישת יעוץ להכרות והבנת הצרכים והאתגרים של הצעיר. היעוץ הראשוני מניב המלצה לסוג האבחון המותאם למצבו של הפרט ובמקרה הצורך יופנה הצעיר לגורם מקצועי לצורך אבחון מקיף ועדכני המספק תמונה מקיפה של התפקוד בכל היבטי החיים וכולל המלצות לגבי התמודדות מיטבית עם הקושי.
הצוות שלנו ידריך את המועמדים ובני המשפחה איך להגיש את התביעה. הניסיון הרב אשר צברנו לאורך השנים עם ליווי סטודנטים רבים, הוכיח את עצמו ועשרות רבות של צעירים קיבלו את הסיוע של אגף השיקום בביטוח הלאומי בתהליכי השיקום החשובים כל כך כדי לקדם עצמאותם והשתלבותם של צעירים אלו בשוק העבודה החופשי.
ליווי וסיוע לצעירים בתהליך ההכרה וזכאות בביטוח לאומי הוא חלק מתפיסת העולם של מרופין לקריירה, להנגשת המידע וקידום שוויון הזדמנויות.
צעירים עם הפרעת קשב המשפיעה על מגוון תחומי חיים (לימודי, תעסוקתי, רגשי-חברתי, קשיי הסתגלות ועוד) המעוניינים בהכשרה מקצועית, מוזמנים לקבוע פגישת יעוץ ללא עלות ולהסתייע בניסיון הרב של צוות מרופין לקריירה.
מרבית הסטודנטים בתכנית מרופין לקריירה זוכים להכרה זו, דבר המסייע בידיהם לעבור תהליך שיקום משמעותי ומונגש עד השתלבותם בשוק העבודה החופשי.
זכאות בסיוע הביטוח הלאומי:
אנשים עם הפרעת קשב, שנקבעו להם לפחות 20% נכות רפואית, עשויים להיות זכאים לסיוע במימון לימודי מקצוע או תואר. הכרת הביטוח הלאומי ב- % 20 מהווה לעיתים שקלול של ליקויים רפואיים שונים, בנוסף להפרעת הקשב.
לעיתים ובהתאם לצרכי הפרט, יזכה המשתקם למימון תכנית טרום הכשרה/שיקום בנוסף לשנת ההכשרה המקצועית.
דמי שיקום חודשיים ינתנו לסטודנטים הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה ולמי שלומדים במוסדות לימוד והכשרה מוכרים המעניקים תעודה מקצועית, כדוגמת מרכז מרופין לקריירה. דמי שיקום ינתנו ללומדים לפחות 16 שעות שבועיות.
סיוע הניתן במהלך ההכשרה (בהתאם לצרכים ולנסיבות ובאישור עובד השיקום):
שכר לימוד עבור תכניות טרום הכשרה,
שכר לימוד עבור הכשרה מקצועית או תואר
ציוד לימודי, מכשירי לימוד
שיעורי עזר ושירותי תמיכה והנגשה – כגון תרגום בשפת סימנים, תמלול והקראות.
הוצאות נסיעה או אפשרות להשתתפות בשכר דירה/ מעונות סטודנטים (אם מקום הלימודים מרוחק ממקום המגורים יותר מ-40 ק"מ והלימודים הם בתכנית מלאה).
מי זכאי להשתתפות במימון תכנית הכשרה מרופין לקריירה?
מי שאובחן עם נכות רפואית בשיעור של לפחות 20% על-ידי ועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי, אדם אשר אחד מסעיפי הלקות מתייחסים להפרעת קשב ולקויות למידה כמו גם לקויות מנוספות אשר בגינם זקוק האדם למעטפת לימודית רגשית ותעסוקתית והנגשות לימודיות ומעטפת מלווה ותומכת.
חשוב: הנכות יכולה להיות שקלול של ליקויים גופניים מסוגים שונים, ואין הכרח שאחוזי הנכות יהיו כולם כתוצאה מהפרעת קשב וריכוז (פעלתנות יתר).
תהליך מימוש הזכות:
לקראת הגשת התביעה, יש לשלוח אבחון מקצועי עדכני המעיד על הקשיים ועל הפרעת הקשב.
חוות הדעת של המאבחן צריכה להתייחס להשלכות של ההפרעה לאורך השנים ומידת השפעתה בתחום האקדמי, התעסוקתי והרגשי.
ניתן לתקף אבחון ישן באמצעות אישור עדכני של פסיכיאטר או נוירולוג.
בנוסף לאבחון העדכני, יש לצרף לתביעה אבחונים ישנים יותר ומסמכים רפואיים רלוונטיים המתייחסים לבעיה הרפואית בעבר ובהווה.
יש להגיש טופס תביעה לשיקום מקצועי ולצרף תעודות ואישורים המעידים על השכלתו של התובע, הכשרות מקצועיות שעבר ונסיונו בעבודה.
לפרטים נוספים על תנאי הזכאות.